Belföld

Karsai másodszor nemmel szavaz

Karsai a Békés Megyei Hírlapnak kifejtette: tévedett, amikor igennel szavazott az egészségügyi törvényre december 17-én. Mint mondta, második alkalommal nem esik ebbe a hibába.

„Az utolsó pillanatban is érkeztek módosító indítványok. Tulajdonképpen akkor láttuk egyben a módosításokat, amikor már szavaztunk róla. Ekkor derült ki, hogy vannak kiskapui. Például nem tiltja meg a kiegészítő biztosítások kötését. Vagyis, akinek van pénze, megveheti az egészségét. Bejött, amitől féltem. Ha így marad minden, a szegények és gazdagok biztosítóját építjük ki!” – nyilatkozta a lapnak a szocialista képviselő.

Karsai József azt is kifogásolta, hogy a törvény nem kötelezi a pénztárakat, hogy minden önkormányzati kórházzal szerződést kössenek. A szög Karsai szerint akkor bújt ki a zsákból, amikor az SZDSZ-es Horn Gábor egy nyilatkozatában utalt rá, üzleti alapú lesz a biztosítás. Ez pedig felrúgja a nemzeti kockázatvállalást.

“Bíztam az MSZP egészségügyi szakpolitikusaiban, akik azt mondták, jó lesz ez a törvény” – foglalta össze véleményváltozásának hátterét Karsai a Hír6.hu csongrád megyei hírportálnak.

„Belátom, hogy tévedtem, amikor megszavaztam, másodszor nem esem ebbe a hibába. A választóim érdekeit fogom képviselni. Hatvannégy éves vagyok, megtanultam, hol a lojalitás határa” – jelenetette ki Karsai József, Battonya polgármestere.


Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik