Belföld

Fidesz: 16-szor többet tapsoltak el a kormánynegyedre

A Fidesz szerint a kormánynak 10,1 milliárd forinttal kell elszámolnia a kormányzati negyed beruházása kapcsán, amelyet az ellenzéki párt „luxus ingatlanbiznisznek" tart.

Balsai István a Ferdinánd hídon tartott tájékoztatón újságíróknak azt mondta: a kormány hazudik a közvéleménynek, amikor azt akarja elhitetni, hogy mindössze 632 millió forint „kidobott pénzről” van szó a kormányzati negyed kapcsán.

A politikus szerint ugyanis 10,1 milliárdot „tapsoltak el” a kormányzati negyedre. Mint mondta, ebből több mint 7 milliárd forintot tesz ki a telekvásárlás, emellett a kormányzati negyedről szóló kormányhatározatból az is kiderül, hogy a Kincstári Vagyoni Igazgatóság szervezetében működő igazgatóság számára 2 milliárd 756 millió forintot csoportosítottak át.

A fideszes képviselő szerint KVI által már elköltött további 260 millió forintból a „Gyurcsány-féle üzleti kör”, az MSZP és az SZDSZ is „kivette a részét”. Példaként említette, hogy az üvegzsebtörvény alapján nyilvánosságra került elszámolás szerint az Országos Választási Bizottság SZDSZ-es delegáltjának, Poczkodi Balázsnak az ügyvédi irodája 20 millió forintos megbízást kapott, míg a KVI delegáltjaként a tervpályázat egyik bírálójának, Hajdú Miklósnak a cége 8 millió forintért dolgozhatott. Balsai István hozzátette: a kormányzati negyed monitoringjáért felelős bizottság egyik tagjának, Tunyogi Lászlónak az érdekeltségi körébe tartozó cég 16,5 millió forintos megbízást kapott.

Ajánlott videó