Belföld

Esőt, ónos esőt hoz a hétvége

Csütörtökön továbbra is sokfelé párásságra, ködre készülhetünk, helyenként ködszitálással, ónos szitálással és szórványos napsütéssel. A legmagasabb nappali hőmérséklet a tartósan ködös területeken fagypont közelében alakul.

A csütörtöki nap folyamán eleinte erősen felhős, párás, többfelé tartósan ködös idő várható, a ködben szitálás, ónos szitálás is lehet, majd nyugat felől felszakadozik a felhőzet, néhány órás napsütésre főként a Dunántúlon számíthatunk. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire -2 és +4 fok között valószínű, ám a napsütötte területeken ennél magasabb is lehet. Késő este -4, +1 fok várható.

Az Időkép előrejelzése szerint péntektől változás kezdődik időjárásunkban, s délies áramlással már jóval enyhébb légtömegek érkeznek fölénk. Az ország keleti tájainak kivételével többször és hosszabb időre süt ki a nap, változóan felhős égre tekinthetünk majd fel. A legmagasabb nappali hőmérséklet várhatóan 0 és +7 fok közelében alakul.

Van egy híre, fotója, videója? Töltse fel az FN Tudósítóba!

Szombaton is maradnak az átlagosnál magasabb hőmérsékletek, ám ekkor egy mediterrán ciklon felhő-és csapadékrendszere éri el térségünket. Az ország nagyobbik részén esőre, míg az északkeleti területeken esőre, ónos esőre, 0 és +6 fok közötti hőmérsékletre van kilátás, akárcsak vasárnap.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik