Belföld

Előzetesben a bíróverő férfi

Előzetes letartóztatásba helyezte a Pesti Központi Kerületi Bíróság azt a férfit, aki kedden bántalmazott két bírót és egy ügyvédet a Pest Megyei Bíróságon.

Sz. József előzetes letartóztatását az első fokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb február 10.-ig rendelték el. A végrehajtás helyéül az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetet határozták meg – közölte a Fővárosi Bíróság sajtótikársága.


Figyelik, hogy beszámítható-e

Az előzetes letartóztatás elrendelését többek között azzal indokolták, hogy a gyanúsított ellen többször folyt már büntetőeljárás agresszív bűncselekmény miatt. A férfi egészségi állapotára tekintettel megalapozottan feltehető, hogy egyrészt újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el, másrészt elrejtőzne, és így a további eljárási cselekményeken nem venne részt.

A bírósági közlemény leszögezi, hogy a gyanúsított pszichiátriai kezelése szükséges, de kényszergyógykezelésének elrendeléséhez meg kell várni az igazságügyi elmeorvos szakértői véleményét. Ezért rendelkezett úgy a bíróság, hogy az előzetes letartóztatást az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben kell végrehajtani.


Egy szék volt a fegyvere

Kedden egy polgári per tárgyalása közben az egyik alperes egy széklábbal támadt a bíróknak, utána pedig saját ügyvédjének is nekiment. A férfi előzmények nélkül, váratlanul felkapott egy fémlábú széket és azzal nagy erővel a tanácselnök felé sújtott. A mellette ülő bíró megpróbálta félretolni a széket, és sikerült elérnie, hogy a támadó nem tudta fejen ütni a tanácselnököt. Azonban így is ütés érte a nőt, aki a nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

Ezt követően az ügyvédnő próbálta meg a további támadást megakadályozni, mire az ügyfele fejen ütötte. Ennek következtében az ügyvéd fejbőre felrepedt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik