Belföld

Túl sok jutalmat kaptak az államtitkárok

Technikai malőr következtében a Szociális és Munkaügyi Minisztérium szakállamtitkárai több jutalmat kaptak, mint lehetett volna, ezért a többletpénzt vissza kellett utalniuk – írta a Népszabadság.

A szakállamtitkárok a teljesítményértékelő rendszer (TÉR) alapján meghatározott értékelésüknek megfelelően kaphattak jutalmat tavaly év végén. Mivel a legmagasabb kategóriában hathavi pluszilletménnyel számoltak a TÉR-ben, így a szakállamtitkárok (maximális értékelés esetén) több mint négymillió forintot vihettek volna haza.


Ezt azonban a kormányban túl soknak tartották, így a szakállamtitkárok jutalmazását kéthavi illetményben maximálták – ezt a kormányszóvivő jelentette be még az év végén.


A rendelet azonban időn túl jutott el a Szociális és Munkaügyi Minisztérium illetékeseihez, akik ekkorra már kiutalták a jutalmakat. A korlátozó határozat értelmében így azok a szakállamtitkárok, akik többletpénzt kaptak, kénytelenek voltak visszautalni, vagy jótékony célra felajánlani azt – olvasható a lapban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik