Belföld

Napsütés és köd várható szerdán

Szerdán sokfelé ködös időre, helyenként +5 fokot is meghaladó hőmérséklet készülhetünk. Csapadék legfeljebb ködszitálás, ónos szitálás formájában jelentkezhet. Péntektől fokozottabban enyhül az időjárásunk.

A szerdai nap folyamán párás, főleg keleten sokfelé tartósan ködös időre van kilátás. A változó felhőzet mellett több-kevesebb napsütés elsősorban a Dunántúlon lehet. Legfeljebb elvétve alakulhat ki hószállingózás, ónos szitálás. A hőmérséklet kora délután többnyire -2, +3 fok között alakul, de a naposabb helyeken a +5 fokot is meghaladhatja. Estére +1, -4 fok közé hűl le a levegő.

Csütörtökön is továbbra sokfelé ködre, párásságra lehet számítani, erősen felhős égboltra tekinthetünk fel. A hajnali órákban általában 0 és -7 fok körül, nappal -1 és +3 fok között alakul a hőmérséklet.

Tavaszias hét vége

Péntektől változás kezdődik időjárásunkban, s délies áramlással már jóval enyhébb légtömegek érkeznek fölénk. Az ország keleti tájainak kivételével többször és hosszabb időre süt ki a nap, változóan felhős égre tekinthetünk majd fel. A legmagasabb nappali hőmérséklet várhatóan 0 és +7 fok közelében alakul.


Van egy híre, fotója, videója? Töltse fel az FN Tudósítóba!

Az Időkép előrejelzése szerint szombaton is maradnak az átlagosnál magasabb hőmérsékletek, ám ekkor egy mediterrán ciklon felhő-és csapadékrendszere éri el térségünket. Az ország nagyobbik részén esőre, míg az északkeleti területeken esőre, ónos esőre, 0 és +6 fok közötti hőmérsékletre van kilátás, akárcsak vasárnap.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik