Belföld

Fideszes raport tavasszal

Legkésőbb tavasszal megrendezik a fideszes önkormányzati képviselők országos gyűlését. A seregszemle azért is aktuális, mert vannak renitens fideszesek, akik a párt irányvonalával szembe mennek – írta a Népszabadság.

Orbán Viktor kiadta az utasítást, hogy az érintettek kezdjék meg a fideszes önkormányzati képviselők országos gyűlésének előkészítését – értesült a lap. A gyűlést február végén vagy március elején rendezik, pontos időpont még nincs.

Már csak azért sincs, mert a fideszes önkormányzati képviselők országos seregszemléje nyilvánvalóan a népszavazási kampányhoz illeszkedik. Annak stratégiáját pedig azt követően véglegesítik, miután Sólyom László köztársasági elnök kitűzi a népszavazás napját.

A fideszes választókerületek január 31-ig kaptak időt arra, hogy “rendezzék a sorokat”, s felkészüljenek a kampányra. Az önkormányzati gyűlésre mindenesetre azért is szükség lenne, mert vannak olyan “renitens” önkormányzatok, polgármesterek, akik olykor szembemenetelnek a pártvezetés által megszabott iránnyal – olvasható a lapban.

Ajánlott videó