Belföld

Elfogták a volt kampányfőnököt

Elfogták Csonka Gábort, Lendvai Ildikó szocialista frakcióvezető volt kampányfőnökét szerdán Budapesten - közölte több internetes portál.

Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK)szóvivője annyit árult el, a tárnoki lakost nem állampolgári bejelentés alapján, hanem rendőri intézkedés eredményeként tartóztatták le. A férfit előállították, átadása a büntetés-végrehajtásnak jelenleg folyamatban van – fűzte hozzá.

A szóvivő emlékeztetett arra, hogy Csonka Gábort három év börtönre ítélte a bíróság, büntetését december 19-én kellett volna megkezdenie. Mivel ezt nem tette meg, az elővezetési kísérletek pedig eredménytelenek voltak, január 3-án elfogató parancsot adott ki ellene a büntetés-végrehajtási bíró.

Csonka Gábort tavaly nyáron vesztegetést színlelve elkövetett hivatali befolyással üzérkedés bűntette miatt ítélték el. Lendvai Ildikó volt kampányfőnöke 2003-ban ötmillió forint kenőpénzt vett át két építési vállalkozótól, hogy közbenjárása révén a VI. kerületi vagyonkezelő kifizesse nekik a csaknem ötvenmillió forintnyi elismert számlatartozást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik