Belföld

Börtön helyett a pszichiátrián Lendvai exkampányfőnöke

Nem vonult börtönbe, hanem egy fővárosi pszichiátrián kezelteti magát a jogerősen három év szabadságvesztésre ítélt Csonka Gábor, Lendvai Ildikó egykori kampányfőnöke – írta a Magyar Nemzet.

Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a lapnak elmondta: a Fővárosi Bíróság büntetés-végrehajtási bírája múlt csütörtökön telefonon vette föl a kapcsolatot a tárnoki rendőrőrssel, és kérte, hogy vezessék elő Csonkát, akinek december 19-e óta a Nagy Ignác utcai börtönben kellene büntetését töltenie.

A tárnoki rendőrök még csütörtökön ellátogattak az elítélt lakóhelyére, de csupán az édesapja volt otthon, aki azt állította, hogy a fiát Budapesten kezelik az egyik pszichiátriai intézetben. A rendőrség másnap jelezte a bíróságnak, hogy az orvosi kezelés miatt Csonka Gábornak a lakhelyéről való elővezetése meghiúsult – értesült a Magyar Nemzet.

Csonka 5 millió forint kenőpénzt vett át az MSZP Köztársaság téri székházában, ezért vesztegetést színlelve elkövetett hivatali befolyással üzérkedés bűntette miatt tavaly nyáron elítélték.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik