Belföld

A metróbiztos lehet Demszky vezéráldozata

A főváros szempontjából sok helyen előnytelen metrószerződéseket tető alá hozó korábbi metróbiztos, Gulyás László lehet a fő felelőse a beruházás körüli fiaskóknak; elbocsátása esetén több tízmillió forintos végkielégítést kaphat – tudta meg a Népszabadság.

A lap információi szerint már Demszky Gábor főpolgármester is hajlik rá, hogy a bizalmi emberének tartott Gulyást elbocsássák a DBR Metró Projekt Igazgatóságtól, amelyet tavalyi lefokozásáig tíz éven át vezetett. Ebben az időszakban születtek meg a metrószerződések, többek között a beruházás legkritikusabb pontjának tartott Fővám téri állomásról.

Gulyást tavaly tavasszal váltották le vezetői állásából, indoklás nélkül – ezt éppen aznap jelentette be a főpolgármester, amikor tudatta a nyilvánossággal, hogy a 2009-es – azóta már 2011-re módosított – átadási határidőt sem fogják tudni tartani. A főváros ekkoriban ismerte el, hogy nem a legjobb metrószerződéseket kötötték.

A volt vezetőt felmentették, első emberből második lett, utódja a korábban a MÁV-tól érkezett Balogh Árpád. Ha Gulyás végleg távozna a DBR-től, a lap információi szerint akár több tízmillió forintos végkielégítést is kaphatna.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik