Belföld

Akár +6 fok is várható

Kedden elhagyja térségünket a többfelé csapadékot okozó front felhőzete, és a hét további napjaiban enyhülés jelentkezik időjárásunkban. Helyenként még számíthatunk ónos szitálásra, hószállingózásra.

A keddi nap folyamán az ország nagy részén változóan felhős idő várható, több-kevesebb napsütéssel, de főleg keleten lesznek tartósan felhős, ködös területek is. Néhol előfordul szitálás, északkeleten ónos szitálás, hószállingózás. A között, a tartósan borult, ködös helyeken fagypont körül valószínű. A legalacsonyabb hőmérséklet -5 és 0 fok, míg csúcshőmérséklet többnyire 1 és 6 fok között alakul.


Köd és pára szerdán is

Az Időkép előrejelzése szerint szerdán borult, párás, sokfelé ködös időre készülhetünk, csak néhol és rövid időre szakadozhat fel a felhőzet. Helyenként kisebb ónos szitálásra, ködszitálásra is készülni lehet.


Van egy híre, fotója, videója? Töltse fel az FN Tudósítóba!


Csütörtökön is továbbra sokfelé ködre, párásságra lehet számítani, erősen felhős égboltra tekinthetünk fel. A hajnali órákban általában 0 és -7 fok körül, nappal -1 és +3 fok között alakul a hőmérséklet.

Tavaszias hét vége

Péntektől változás kezdődik időjárásunkban, s délies áramlással már jóval enyhébb légtömegek érkeznek fölénk. Az ország keleti tájainak kivételével többször és hosszabb időre süt ki a nap, változóan felhős égre tekinthetünk majd fel. A legmagasabb nappali hőmérséklet várhatóan 0 és +7 fok közelében alakul.


Az Időkép előrejelzése szerint szombaton is maradnak az átlagosnál magasabb hőmérsékletek, ám ekkor egy mediterrán ciklon felhő-és csapadékrendszere éri el térségünket. Az ország nagyobbik részén esőre, míg az északkeleti területeken esőre, ónos esőre, 0 és +6 fok közötti hőmérsékletre van kilátás, akárcsak vasárnap.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik