Belföld

Kóka csúszott a legnagyobbat

Tavaly Sólyom László, Dávid Ibolya, Szili Katalin és Göncz Kinga voltak a legkedveltebb politikusok. A legnagyobb visszaesés – 11 pont - Kóka Jánosnál figyelhető meg, de az átlagnál nagyobb mértékben, 7 ponttal csökkent Gyurcsány Ferenc népszerűsége is – írja a Népszabadság.

A Szonda Ipsos tavalyi felmérései szerint politikusaink rokonszevindexe átlag három ponttal csökkent. Legtöbbször, hat alkalommal Sólyom László állt 2007-ben a népszerűségi rangsor első helyén. Szili Katalin háromszor vezette a rangsort, 2007-es átlagpontszáma az államfőével azonos, és Dávid Ibolya is három esetben volt a legkedveltebb politikus, de a szűkebben vett élvonal tagja volt Göncz Kinga is.

Az egyik leginkább megosztó személyiség Orbán Viktor, de a vele kapcsolatos pozitív és negatív vélemények már annyira beágyazódtak, hogy 2007 során megítélése alig változott. A kormány legnépszerűbb tagjai közé tartozott 2007-ben Fodor Gábor és Gráf József. Az év vesztesének Kóka János nevezhető, akinek minden politikai csoportban negatívabb lett a megítélése.

Gyurcsány Ferenc az első negyedévben 34-35 ponton állt, áprilisban viszont – pártjával együtt – jelentős pontszámvesztés érte. A lista végén a mindenkori egészségügyi miniszter: Molnár Lajos és Horváth Ágnes állnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik