Belföld

Segédpüspököt szentelt Erdő Péter

Erdő Péter az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye segédpüspökévé szentelte szombaton Székely Jánost, az Esztergomi Hittudományi Főiskola rektorát, akinek XVI. Benedek pápa a febianai címzetes püspöki címet adományozta.

Székely János 43 éves, Budapesten született. Felsőfokú tanulmányait az esztergomi Érseki Papnevelő Intézetben, a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen, illetve Betlehemben folytatta. Pappá szentelése után káplán volt Érsekvadkerten, majd 1995-ben Rómában, a Pápai Gergely Egyetem mellett működő Biblikus Intézetben tanult.

Jelenleg a Pázmány Péter Egyetem hittudományi karán az újszövetség tanszék docense, a Szent Adalbert Központban működő Esztergomi Hittudományi Főiskola rektora és az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyében a társadalmi-oktatási-kulturális szakterület püspöki helynöke. Több teológiai, biblikus és lelkiségi írás szerzője.

A püspökszentelés előtt az esztergomi káptalan tagjává emelték Blanckenstein Miklóst, a papnevelő intézet rektorát és Németh Jánost, az esztergomi bazilika plébánosát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik