Belföld

Előzetesben marad Zuschlag

Zuschlag János egyelőre marad előzetesben, miután elutasították védője szabadlábra helyezési kérelmét, amelyben arra hivatkoztak, hogy a gyanúsítottnak gyermeke született, így nem kell tartani a szökésétől – írta a Magyar Hírlap.

Nem járult hozzá a Csongrád Megyei Bíróság Zuschlag János szabadlábra helyezéséhez. Az erről szóló határozatot csütörtökön kapta kézhez a politikus védője, Kovács M. Gábor.


A védelem arra hivatkozva kérte tavaly december elején a volt MSZP-s képviselő szabadlábra helyezését, hogy Zuschlag János felesége gyermeket vár (azóta már megszületett a baba) ez a körülmény pedig megkérdőjelezi azt az ügyészségi álláspontot, miszerint tartani lehet a terhelt szökésétől. Az elutasító határozat értelmében Zuschlagnak január 21-ig biztosan előzetesben kell maradnia.

Karácsony előtt a Bács-Kiskun Megyei Főügyészségen kihallgatták Zuschlag Jánost gyanúsítottként. Az ügyben meggyanúsított tizenegy személy teljes vagyonát zár alá vették (ennek összege elérheti a 300 millió forintot is), hogy az okozott kárértéket biztosítsák – olvasható a lapban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik