Belföld

Őrizetben Mortimer áldozata

Garázdaság és súlyos testi sértés megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette a rendőrség Patai Józsefet, akit még 2005 májusában egy karddal leszúrtak egy fővárosi buszon.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese, Csillag Melinda a távirati iroda érdeklődésére csütörtökön azt közölte: a rendőrség kedden őrizetbe vette a 21 éves B. Józsefet és a 18 éves P. Józsefet, akiket azzal gyanúsítanak, hogy két másik társukkal együtt még tavaly decemberben bántalmaztak egy 23 éves férfit.

A távirati iroda információja szerint a 18 éves gyanúsított Patai József, akit 2005-ben egy autóbuszon leszúrt egy karddal a Mortimer néven ismert fiatalember; a sértett életét a gyors orvosi beavatkozás mentette meg, ám maradandó sérüléseket szenvedett, lépét el kellett távolítani. A Mortimer néven ismertté vált férfit 2007 szeptemberében 3 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélték emberölés kísérlete miatt. A sajtóügyeletes nem kívánta megerősíteni a távirati iroda információját, a gyanúsítottak személyiségi jogaira tekintettel.

Csillag Melinda az ügy előzményeiről szólva elmondta: még tavaly december 8-án, a hajnali órákban a IX. kerületben, az Angyal utcában ismeretlenek teleszkópos acélbottal – úgynevezett viperával – bántalmaztak egy 23 éves budapesti férfit, és amikor a földre került, rugdosták. A sértett nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket – koponya- és kézcsonttörést – szenvedett.

Hozzátette: két gyanúsítottat sikerült azonosítani, őket a rendőrség január 2-án őrizetbe vette, és kezdeményezte előzetes letartóztatásukat.

A gyanúsítottak tettüket részben ismerték el, vallomásaikban ellentmondások vannak – tette hozzá. Megjegyezte: további két elkövetőt is sikerült azonosítani, őket még keresi a rendőrség.
B. Józsefet és P. Józsefet csoportosan elkövetett garázdaság és különös kegyetlenséggel elkövetett súlyos testi sértés megalapozott gyanúja miatt vették őrizetbe a rendőrök – tette hozzá.

Ajánlott videó