Belföld

Űrhajóst küldene a Parlamentbe az MDF

Farkas Bertalan, az első magyar űrhajós kerülne be az Országgyűlésbe az MDF listájáról, ha Csapody Miklós mandátumot szerez a XI. kerületben.

Újbudán Deák András, kereszténydemokrata politikus halála miatt tartanak választást. Csapody esetleges parlamenti utódjáról az MDF országos elnöksége fog dönteni, de „kiszivárgott hírek szerint” Farkas Bertalan kerülne be – mondta Csapody Miklós, az MDF XI. kerületi jelöltje.

A kampány kommunikációjának tartalmi elemei között elsősorban kerületi kérdések szerepelnek, környezetvédelmi, egészségügyi és közlekedési problémák. Csapody Miklós a rendszerváltás óta négyszer volt a XI. kerület országgyűlési képviselője, tavaly azonban listán jutott be az Parlamentbe, akkor ugyanis a Fidesz-KDNP színeiben induló Deák András szerezte meg az egyéni parlamenti mandátumot a választókerületben.

A választás első fordulója akkor lesz érvényes, ha a választópolgárok legalább fele szavaz, és akkor lesz eredményes, ha az egyik jelölt megszerzi a szavazatok több mint felét. Érvénytelen, vagy eredménytelen választás esetén a második fordulót február 10-én tartják meg.

Farkas Bertalan 2006-ban az országgyűlési választásokon már indult az MDF jelöltjeként Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, Baktalórántházán. Az űrhajós nem szerzett mandátumot, és listáról sem került be a Parlamentbe. A Magyar Demokrata Fórum országos listáján akkor a 22. helyen szerepelt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik