Belföld

A MÁV visszatéríti a jegyek árát

A MÁV-Start visszatéríti a január 2-án más tömegközlekedési eszközt igénybe vevő utasok menetjegyeinek árát, illetve költségtérítést fizet a vasúti bérlettel rendelkezőknek.

A MÁV-Start Zrt. – egyedi elbírálás alapján – azon utasainak, akik kedden más közforgalmú helyközi tömegközlekedési eszközt vettek igénybe, a fel nem használt egy útra, illetve menettérti útra érvényes menetjegyek árát visszatéríti – derül ki a vasúttársaság közleményéből. Azoknak az utasoknak pedig, akik valamilyen érvényes bérlettel rendelkeznek, a vasúttársaság költségtérítést biztosít.

A bérlettel rendelkező utasoknak a MÁV-Start a beküldött, eredeti tömegközlekedési menetjegyek alapján (maximum 2 darab) a vasúti bérlet kilométer-távolságával megegyező, dolgozók esetében teljes árú, tanulók esetében 50 százalékos, 2. kocsiosztályra szóló vasúti menetjegy árának megfelelő összeget térít meg. Egy utas egy oda- és egy visszaútra szóló menetjegy alapján igényelheti a költségtérítést. Helyi tömegközlekedési menetjegy (például: BKV-jegy) alapján költségtérítésre nincs lehetőség.

A távolsági közlekedésben az InterCity-járatok késésekor, az üzletszabályzatban leírt eljárásnak megfelelően, a pótjegyek árát a 15 percet meghaladó késések esetében a pénztárakban visszatérítik. A visszatérítési igényeket a MÁV-Start Zrt. ügyfélszolgálata fogadja legkésőbb 2008. január 10-ig.

Szerdán zömében nem jártak a budapesti elővárosi vonatok. A MÁV tájékoztatása szerint a havazás miatt állították le ezek közlekedését, helyettük a zónázó vonatok megálltak minden állomáson.

A január másodikán tapasztalt kaotikus utasforgalmi intézkedések miatt Kákosy Csaba gazdasági és közlekedési miniszter csütörtökön kezdeményezte a MÁV-Start vezetőinek felmentését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik