Belföld

Már közlekednek az elővárosi vonatok

Ismét jár az főváros környéki elővárosi vonatok többsége azt követően, hogy a havazás és a fagy okozta váltóállítási problémák miatt számos járat nem közlekedett a nap folyamán – közölte a vasúttársaság szóvivője.

Az elővárosi vasúti közlekedés, amennyiben az időjárás nem romlik, csütörtök reggeltől tér vissza a normális kerékvágásba, akkortól az eredeti menetrend szerint járnak majd a vonatok – közölte Sigulinszki Tibor, a MÁV szóvivője. Addig az utasoknak kisebb nagyobb késésekkel és járatkimaradásokkal kell számolniuk – tette hozzá.

A Budapest-Piliscsaba, a Budapest-Martonvásár, a Százhalombatta-Budapest, a Budapest-Vác, a Budapest-Vácrátót-Vác, a Gödöllö-Budapest, a Budapest-Mende, illetve Sülysáp-Budapest, valamint a Monor-Budapest vonalakon a rövid távú, úgynevezett elővárosi vonatok az időjárás miatt szerdán nem indultak el. Sigulinszki Tibor elmondta, hogy több szakaszon estére megindulhatott a közlekedés, azonban egyes vonalokon még mindig távolsági személyvonatok helyettesítik a nem közlekedő elővárosi vonatokat.

A MÁV korábbi közlése szerint a távolsági személyvonatok, a szokásos menetrendtől eltérve, a főváros körzetében valamennyi elővárosi állomáson és megállóhelyen megállnak. A plusz megállások miatt ezek a vonatok 15-20 perces késéssel járnak

Ajánlott videó

Olvasói sztorik