Belföld

Járhatók az utak

A főútvonalakat megtisztították a fővárosban és már a mellékútvonalaknak is nekikezdtek. A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. a téli időjárás miatt hómunkásokat vesz fel.

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF) az éjszakai műszakban 80 téli célgéppel és 241 fő hómunkással folytatta a fő- és tömegközlekedési útvonalhálózat, hidak, felüljárók, közjárdák közlépcsők, valamint a lakosság ellátását biztosító logisztikai központokhoz, egészségügyi intézményekhez vezető mellékútvonalakon a hóeltakarítást és síkosságmentesítést – tájékoztatta az MTI-t Horváth László, a társaság helyettes szóvivője.


A nappali műszakban a mellékútvonalakon folytatják a hóeltakarítást és síkosságmentesítést.


Hómunkásokat keresnek

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. tájékoztatja a lakosságot, hogy a téli időjárásra való tekintettel kézi hómunkásokat vesz fel délelőtti műszakra 06.00 órától 14.00 óráig tartó munkavégzésre. A nyolcórai munkavégzésért 2 800 forint nettó bért fizet a társaság. Jelentkezni a kézi úttisztítási szolgáltatási csoportoknál a sajtóban megjelent, illetve a társaság honlapján is megtalálható címeken lehet.




Járhatók az utak 1

Képgaléria: Havazással kezdõdött 2008 (fotó: MTI)


Nincs elzárt település


Az ország valamennyi autópályája és főútvonala jól járható szerda délelőtt, ám az alsóbbrendű utak egy része még hókásás – közölte az Útinform. Elsősorban a Dél-Dunántúlon és Komárom-Esztergom megyében vannak még havas vagy latyakos utak, ezeken a területeken esett a legtöbb hó az elmúlt napokban.


Az Útinform tájékoztatása szerint elzárt település sehol nincs az országban. Balesetről vagy torlódásról reggel nyolc óráig nem érkezett jelentés.


Téli gumi és járdatisztítás

A helyettes szóvivő figyelmeztetett arra, hogy ismét téli útviszonyok uralkodnak a fővárosban, amelyek a közlekedés résztvevőitől fokozott körültekintést igényelnek. A biztonságos közlekedés érdekében elengedhetetlen a téli gumik használata.


Az FKF kéri a magánház tulajdonosokat, a társasházak üzemeltetőit, hogy az ingatlanjaikhoz tartozó járdákat tisztítsák meg a hótól és síkosságmentesítsék a gyalogos belesetek elkerülése érdekében.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik