Belföld

Újabb Demszky-kampány

Újfent liberális városként hirdeti Budapestet az SZDSZ legújabb, színes fővárosi kiadványa, amelyet eddig csak a választási kampányok idején adtak ki – írta a Magyar Nemzet.

Bár a város gazdálkodásából tízmilliárdok hiányoznak, Demszky Gábor a valóságtól eltérően mutatja be ötödik főpolgármesteri ciklusának első évét, miközben a kormányra mutogat – olvasható a Magyar Nemzetben. Kóka János SZDSZ-elnök nevét meg sem említik a magazinban, amelyet 2007 utolsó napjaiban szórtak a párt aktivistái a budapesti postaládákba.


A kiadvány vélhetően még a Fővárosi Közgyűlés december 20-i ülése előtt készült, hiszen egy sor sem olvasható abban a főpolgármester bejelentéséről, amely szerint Budapest gazdálkodásából 47 milliárd forint hiányzik – írta a Magyar Nemzet.


A kampányújságban nem szerepel a csőd szélére jutott BKV több mint 80 milliárd forintos adósságállománya és 8 milliárd fölötti hiánya sem. Sőt, a magazinban Demszky még azt nyilatkozta, „semmi akadálya annak, hogy legkésőbb 2011 közepén már az új metrón utazhassanak a budapestiek, miközben a beruházásról a legutóbbi tanácskozáson ő is elismerte, hogy nagy a baj – olvasható a lapban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik