Belföld

Nem bénít a havazás

Az országot 15-30 centiméteres hótakaró fedi, de az utak mindenütt járhatóak, a vonatok alig késnek és a BKV járatai is menetrend szerint közlekednek.

Dél-Dunántúlon, a középső országrészben és Dél-Alföldön 15-20 centis hó esett, Csongrádban, Békésben megközelíti a 30 centit is.

Járhatóak az utak

Az órák óta tartó havazás ellenére országszerte mindenütt járhatóak az utak – közölte az Útinform munkatársa.



Nem bénít a havazás 1

KÉPGALÉRIA: Havazással kezdõdött 2008 (Fotó: MTI)

Az autópályákat folyamatosan járják a munkagépek, ekézik a havat. Az utak havasak, latyakosak, hókásásásak, sónedvesek, de járhatóak, köszönhetően annak is, hogy sehol nincs hófúvás, nagyon kicsi a forgalom és este 10-ig kamiontilalom van.

Többnyire menetrend szerint járnak a vonatok


A havazás miatt kisebb késésekkel, de többnyire menetrend szerint járnak a vonatok; a budapesti elővárosi járatok közül a monori és sülysápi szerelvények átmenetileg leálltak – közölte kedden délben a MÁV sajtófőnöke.

A Budapest-Szeged és a Budapest-Békéscsaba vonalakon 20-30, illetve a Budapest-Hatvan-Somoskőújfalú és a Budapest-Debrecen-Nyíregyháza viszonylatban a reggeli helyzethez hasonlóan továbbra is 10-15 perces késéssel kell számolni.

A BKV jól működik

Budapest közlekedésében az órák óta tartó havazás ellenére nincs nagyobb fennakadás, minden BKV-járat folyamatosan közlekedik, a közterület-fenntartó folyamatosan szórja az utakat – közölte a Fővinform és a BKV munkatársa.


Van egy híre, fotója, videója? Töltse fel az FN Tudósítóra!

A fő- és tömegközlekedési útvonalak latyakosak, hókásásak, a mellékutak havasak, síkosak, de mindenütt járhatóak. Budapesten még kicsi a forgalom, ezért többnyire zavartalan a közlekedés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik