Belföld

Egységes havi BKV-bérlet lesz jövőre

A jövőben strukturális változáson megy át a jelenleg érvényben lévő általános bérlet. 2008. január 1-jétől ugyanis egységes havi bérletet lehet majd vásárolni a BKV jegypénztárakban.

Az új megoldás igazodik a naptárhoz, azaz a 31 napos hónapoknál 31, illetve a 30 napos hónapoknál 30 napig lesz érvényes a bérletszelvény – áll a BKV közleményében. A jelenlegi rendszerben a havi bérlet az adott hónap első napjától a következő hónap ötödik napjáig érvényes.

A BKV az új rendszert azzal indokolja, hogy az utasok körében egyre népszerűbb lett a már korábban bevezetett 30 napos bérletszelvény, az utasok inkább hónap közben váltották ki a bérletüket, így elkerülve a sorban állást a hónapok elején. Az új havi bérlet ugyanezt teszi lehetővé, így az adott hónap bármely napján kiváltható lesz a bérletszelvény, amely a következő hónap váltásnapjáig, a jelzett napon éjfélig lesz érvényben.

A jövőben az utasok határozhatják meg, hogy mikortól lépjen érvénybe a bérletszelvény, így előre is megvásárolható lesz a havi bérlet, melyen az érvényesség kezdeti időpontja az utas igényétől függően tetszőlegesen meghatározható – közölte a BKV.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik