Belföld

Néha lefullad a Fidesz Autósvilága

Huszonhat éve van jogosítványa, és mostanában néha lefullad a Fidesz Autósvilág Munkacsoportjának vezetője. A FigyelőNetnek adott interjújában Vitányi István elmondta, tervezik egy autós érdekvédő segélyvonal elindítását.

Elkezdte munkáját a Fidesz Autósvilág munkacsoportja. Az első egyeztetésen a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete, a Magyar Autóklub, a Gépjármű-márkakereskedők Országos Szövetsége és a használtautó kereskedők képviselője is részt vett.

Keveset hallani eddig az Autósvilág Munkacsoportról, mikor alakultak?

Június végén, de eddig főként csak adatgyűjtést végeztünk, kapcsolatokat kerestünk.

Találtak?


Az autósszervezetekkel igen. Szerdán le is ültünk a többséggel és meghallgattuk a problémáikat.

És mire jutottak?


A fuvarozók a májustól várható új bírságolási rendet bírálták, az Autóklub pedig új Kreszt akar – hogy csak néhányat említsek.


Néha lefullad a Fidesz Autósvilága 1

Balra Orbán, jobbra Vitányi töpreng (Fotó: MTI)


És ez ügyben mit tehet az Autósvilág Munkacsoport?

Egyelőre nem sokat. Amikorra – reményeink szerint – kormányra kerülünk, már ismerni fogjuk az autósok problémáit.

2010-re gondol?

Ha és amikor kormányra kerülünk.

Hányan vannak a munkacsoportban?

Egyelőre csak én.

Miért pont önre esett a választás, milyen kötődése van az autókhoz?


Régi autós vagyok, huszonhat éves a jogosítványom és az Autóklubnak is tagja vagyok.

Ennyi elég a Fideszben?


Orbán Viktor kért fel személyesen.

Ön milyen sofőrnek tartja a pártelnökét? Múltkor a róla szóló kisfilmben lefulladt.

Nem szoktam vele együtt utazni, nem tudom, hogy vezet. Mostanában viszont én is lefulladok néha, a rutinosabbakkal is elő szokott fordulni.

Mi lesz a Munkacsoport következő feladata?


Bővíteném a létszámot és létrehoznánk egy autós érdekvédő segélyvonalat.

Pályakép – Vitányi István

1952. december 18-án született Berettyóújfaluban. Nős, felesége aneszteziológus asszisztensként dolgozik a Berettyóújfalui Területi Kórházban. Két gyermekük született

1971-ben szülőhelyén, az Arany János Gimnáziumban érettségizett. 1974-ben beiratkozott a József Attila Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karára, ahol 1980-bon megszerezte diplomáját. Ezután 1984-ig a berettyóújfalui ÁFÉSZ-nél dolgozott jogi osztályvezetőként. 1983-ban ügyvédi szakvizsgát tett, 1984-től a berettyóújfalui ügyvédi munkaközösség tagja volt, 1991-ben lakóhelyén saját ügyvédi irodát nyitott. 1986-tól a bihari református egyházmegye jogtanácsosa. 1994-től 1998-ig a Kórház Sportkör elnökségi tagja volt. 1984 óta tagja, 1997-től 2002-ig elnökségi tagja volt a Hajdú-Bihar Megyei Ügyvédi Kamarának. 2003-ban a Fidesz országos választmánya tagjává választották.

Az 1994. évi önkormányzati választásokon a Fidesz és az SZDSZ listás jelöltjeként bejutott Berettyóújfalu város képviselő-testületébe. Az 1998. évi országgyűlési választásokon a Fidesz támogatásával, pártonkívüliként szerezte mandátumát a Hajdú-Bihar megyei listáról. 1999-ben belépett a Fideszbe. A 2002. évi választásokon Berettyóújfaluban (Hajdú-Bihar 5. vk.) egyéni mandátumot nyert. 2002. október 20-án helyi képviselő lett Berettyóújfaluban, ahol a településfejlesztési és a tulajdonosi bizottságok tagja lett. A 2006. évi országgyűlési választásokon Hajdú-Bihar megyei területi listán nyert mandátumot. 2006. májusától az alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrendi bizottság tagja.

Jelenlegi autója egy Renault Laguna.


Néha lefullad a Fidesz Autósvilága 2

Néha lefullad a Fidesz Autósvilága 3

Ajánlott videó

Olvasói sztorik