Belföld

A KBH nem vállalja Laborc átvilágítását

Elfogultságra hivatkozva nem vállalta Laborc Sándor, a Nemzetbiztonsági Hivatal főigazgató-jelöltjének átvilágítását a Katonai Biztonsági Hivatal - értesült a Magyar Hírlap.

Stefán Géza vezérezredes, a Katonai Biztonsági Hivatal főigazgatója elfogultságra hivatkozva elutasította, hogy elvégezzék Laborc Sándornak, a Nemzetbiztonsági Hivatal főigazgató-jelöltjének C típusú nemzetbiztonsági átvilágítását – olvasható a lapban. A KBH-t felügyelő honvédelmi tárca tájékoztatása szerint a tábornok ezt hétfőn reggel szóban és írásban is közölte Szekeres Imre honvédelmi miniszterrel.


A Magyar Hírlap korábban azt írta, hogy nem világíthatná át az a szervezet Laborcot, amit aztán később közvetve ő irányítana, illetve, hogy Laborc és a KBH vezetője ugyanott tanulták ki a szakmát, vagyis a moszkvai Dzserzsinszkíj Egyetemen. Szekeres Imre most vélhetően a Katonai Felderítő Hivatalhoz fordul Laborcot Sándor átvilágításának ügyében – írta a Magyar Hírlap.


A főigazgató-jelöltet korábban nem támogatta a nemzetbiztonsági bizottság, de Szilvásy György titkosszolgálatokat felügyelő miniszter továbbra is fenntartja Laborc jelölését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik