Belföld

Halottak napja: gyalog gyorsabbak lehetünk

Fokozott ellenőrzést tart a rendőrség a temetőknél és környékükön mindenszentek és halottak napján - közölte a szervezet. Fontos továbbá, hogy a legtöbb temető környékén tilos lesz autóval megállni, így érdemesebb a tömegközlekedést választani.

A hosszú hétvégén megnövekvő tömegközlekedés, a személy- és gépjárműforgalom indokolttá teszi mind bűnügyi és közbiztonsági, mind közlekedésrendészeti szempontból a temetők és környékük fokozott ellenőrzést – írta közleményében a rendőrség.

Fokozott közbiztonsági ellenőrzést tartanak a temetők közvetlen környezetében, kiemelt figyelmet fordítanak a gépjárműlopások és -feltörések, a zseb- és a “trükkös” lopások megelőzésére.

A rendőrség kéri azokat, akik vonattal érkeznek Budapestre, vegyék igénybe a pályaudvari érték- és csomagmegőrző szolgáltatásokat, a tömegközlekedési eszközökön és a temetők környékén éberebben figyeljenek a zsebtolvajok megjelenésére.


Van egy híre, fotója, videója? Töltse fel az FN Tudósítóra!

Ajánlott figyelmet fordítani a kézitáskákban tárolt értéktárgyakra és iratokra, valamint arra, hogy értékeik ne maradjanak őrizetlenül még abban az esetben sem, ha csak a közeli csaphoz mennek vízért.

Inkább busszal

Kérik továbbá, hogy a temetőkhöz lehetőség szerint a tömegközlekedést vegyék igénybe az emberek, mert a sírkertek környékén lévő parkolóhelyek hamar megtelnek.

A BKV az ünnepek alatt és a hosszú hétvégén rendkívüli járatokat indít a temetőkhöz a zsúfoltság elkerülése érdekében.

A BKV szóvivője elmondta: az autóbuszok és villamosok november első hétvégéjén is sűrűbben közlekednek több vonalon.

Gyakrabban jár majd a 95-ös villamos, valamint a 68-as és a Keresztúr busz, emellett csuklós buszok közlekednek majd a 69-es, a 96-os és a gyors 122-es buszok vonalán.

Megállni tilos

A halottak napjához kapcsolódva a város több pontján forgalomkorlátozásra kell számítani, így a legtőbb temető környékén tilos lesz a parkolás. Nem lehet megállni és várakozni az Új Köztemetőhöz vezető útvonalaknál, valamint korlátozás lépett életbe a XIX. kerületi Kispesti temetőhöz vezető útvonalakon és nem lehet megállni a XXIII. kerületi, Erzsébeti temetőhöz vezető útvonalakon sem.

Ennek megfelelően tilos lesz a megállás a Farkasréti temetőhőz vezető szinte valamennyi útvonalon is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik