Belföld

Kigyulladt egy tartálykocsi, több halott

A legfrissebb hírek szerint két halálos áldozata és több sérültje van annak a balesetnek, amelynek során kigyulladt egy parafint szállító tartálykocsi az M3-as autópálya 110-es kilométerszelvényében Füzesabony és Mezőkövesd között - tájékoztatta az MTI-t a katasztrófavédelem.

A Nyíregyháza felé haladó sávban történt baleset nyomán az M3-as autópályát mindkét oldalon teljes egészében lezárták – közölte a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője.

Magyar Attila elmondta: a parafint szállító tartálykocsi azt követően gyulladt ki, hogy összeütközött egy másik teherautóval, majd még két személygépkocsi is beleszaladt a teherutókba. A helyszínre nagy erőkkel vonultak ki a egri, mezőkövesdi, miskolci és a hevesi tűzoltók.

Van egy híre, fotója, videója? Töltse fel az FN Szemtanúra!

A gyors beavatkozásnak köszönhetően sikerült elkerülni a vegyi anyag berobbanását. A műszaki mentés és a katasztrófa elhárítás délelőtt féltizenkettőkor történt balesetet követően délután fél egykor még tartott – tájékoztatott Magyar Attila.



Kigyulladt egy tartálykocsi, több halott 1

Az égõ tartálykocsi az M3-ason (fotó: MTI) – KÉPGALÉRIA!


Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője elmondta: a paraffint szállító kamionnak csak a külseje égett, a tűz nem terjedt át a szállítmányra. Hozzátette: a zöldségszállító autó sofőrje a helyszínen életét vesztette, de a további halottak, sérültek számáról egyelőre nem tud felvilágosítást adni, mert még mindig nem lehet tudni, hányan ültek a személyautóban.


A balesethez tíz tűzoltóautóval 25 tűzoltó vonult ki és két vegyi felderítő csoport.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik