Belföld

Széles körű, kkv-barát szolgáltatások a Budapest Banktól

Napjainkban a hazai kis- és középvállalkozásoknak komoly kihívásokkal kell szembenézniük, hiszen egy vállalkozás megalapozásához, fennmaradásához, sikeressé válásához számos feltételnek kell teljesülnie. Nem mindegy, hogy a vállalkozó milyen esélyekkel indul az Európai Unió által a kkv-k számára kínált pályázatokon. Szintén létkérdés, hogy a cég fenn tudja-e tartani a stabil üzletmenetet. A vállalat jövője múlhat azon is, hogy az egyébként a sikeres üzletet hatékonyan finanszírozza-e. A FigyelőNet utánajárt, milyen segítséget kaphatnak mindehhez a vállalkozók. Kérdéseinkre Boldis Zoltán, a Budapest Bank (GE Money Bank) vállalati üzletágának termékfejlesztési vezetője válaszolt.


Széles körű, kkv-barát szolgáltatások a Budapest Banktól 1

Boldis Zoltán

Mit kínál a Budapest Bank a kis- és középvállalkozások számára?

Talán nem sokan gondolnak bele, de nekünk is alapvető érdekünk, hogy a céges ügyfeleinknek jól menjen a sora. A Budapest Bank a kis- és középvállalatok bankja, ezért ha a vállalatok növekednek, fejlődnek, több beruházást hajtanak végre a segítségünkkel, az a mi munkánkat dicséri, a mi eredményeinket is növeli. Természetesen az üzleti életben sok nehézséggel szembesülnek a cégek, bonyolult pályázati mechanizmusokon kell átküzdeni magukat, körbetartozások nehezítik az életüket, és még sorolhatnám. Mi nagy hangsúlyt helyezünk arra, hogy a vállalatvezetőknek minden élethelyzetben megkeressük a legjobb pénzügyi megoldást. Nagyon fontos, hogy a KKV ügyfeleknek személyes pénzügyi tanácsadó áll rendelkezésére a Budapest Banknál, aki ismeri a szektor jellegzetességeit, a gyakran felmerülő problémákat, a vállalat előéletét. Együtt gondolkozik az ügyféllel és igyekszik olyan finanszírozási lehetőséget ajánlani, ami nem csak rövid távon nyújt megoldást az éppen aktuális problémára, hanem elősegíti a cég hosszú távú sikeres fejlődését. A pénzügyi szolgáltatások széles palettáját kínáljuk, hogy a vállalatokat hatékonyan segítsük át a pénzügyi problémákon. A Budapest Banknál a termékfejlesztés területén hosszú ideje a kis- és középvállalkozásoknak kínált szolgáltatások köre kiemelt területként szerepel. A nálunk elérhető banki szolgáltatások között a hitelek mellett a faktoring is megtalálható, emellett komplex uniós pályázati szolgáltatásokat is nyújtunk az ügyfeleknek.

Jellemző a szektorra, hogy sok vállalkozás nehezen jut hitelhez.
Így van, de nem annyira a már évek óta működő kkv-k, hanem főként az induló, illetve a mikrovállalkozások esetében. Ezek a vállalkozások sokszor nem rendelkeznek elegendő önerővel, hogy megvalósítsák beruházásaikat. Ilyen helyzetben kézenfekvő megoldást kínál Kötetlen Vállalkozói Jelzálogalapú Hitelünk, amely mikro változatban is elérhető, s amely kedvező, igen hosszú futamidő mellett, akár devizában is igénybe vehető vállalkozási formától függetlenül. További előnye, hogy a vállalkozás szabadon dönthet a pénz felhasználásáról. Szintén jellemző nehézség, hogy az egyébként jól működő vállalkozások sok esetben nem tudnak továbblépni, növekedni. Ezért fejlesztettük ki Beruházási Hitelünket, amely rugalmas feltételekkel, gyakorlatilag bármilyen fejlesztéshez igényelhető.

Hogyan segítik az ügyfeleket az uniós pályázatokon való induláskor?

Kedvező kondíciójú, piaci kamatozású hiteleink mellett igyekszünk a kis- és középvállalkozások számára komplex segítséget nyújtani ahhoz, hogy ezeken sikeresen szerepeljenek. A komplex segítség egészen a pályázatok közötti eligazodástól, a projekt ötleteken keresztül a pályázatkészítési tanácsadásig és a tanácsadók közvetítéséig terjed. Emellett komplett finanszírozási csomagokkal kísérjük végig az ügyfeleket a pályázati folyamaton, illetve az adott beruházás, fejlesztés megvalósításán.

Említette, hogy a kkv-szektorban igen komoly problémaként jelentkezik a körbetartozás. Mit tehet az a vállalkozó, aki likviditási problémákkal küzd?


Széles körű, kkv-barát szolgáltatások a Budapest Banktól 2

Számos cégnek okoz komoly gondot, hogy lejárt követeléseit nem tudja behajtani, és ennek következtében nem tudja kifizetni tartozásait, nem képes új árut vásárolni, új befektetésbe kezdeni. Erre a ma igen jellemző problémára nyújt gyors és hatékony megoldást a faktorálás, amely már több mint két éve szerepel szolgáltatásaink között és tapasztalatunk szerint egyre népszerűbb a kkv-k körében.

További információ a Budapest Bank (GE Money Bank) honlapján: http://www.budapestbank.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik