Belföld

Megérkezett a sarkvidéki hideg

A hétvége időjárására zápor, a magasabban fekvő részeken esetleg hózápor, erős, olykor viharos szél, illetve 6-12 közötti hőmérséklet lesz jellemző.

A szombati nap folyamán napos és felhős időszakok váltják majd egymást. Délután változóan felhős, néha napos, hideg idő lesz. Az észak felől megnövekvő felhőzetből főleg a Dunántúlon számíthatunk futó záporokra, a magasabb hegyeinkben hózáporra. Erős, olykor viharos lesz az északnyugati szél. A hőmérséklet csúcsértéke 4-8 között alakul – olvasható az Időkép előrejelzésében.


Van egy híre, fotója, videója? Töltse fel az FN Szemtanúra!

Vasárnap reggel a Dunától keletre közepesen felhős reggelre ébredhetünk, míg nyugaton derült, illetve gyengén felhős ég várható. Csapadékra nem kell számítani. Az északias irányú légmozgás élénk lesz. A legalacsonyabb hajnali hőmérséklet -2 és +3 között alakul.


Az előrejelzések szerint, a jövő hét eleje sem hoz javulást. A hétfői napon országszerte beborul az ég és ekkor már jelentősebb mennyiségű csapadékra is kilátás van. A hőmérséklet tovább csökken és már csak 3-8 közötti maximumhőmérsékletek várhatóak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik