Belföld

Fagypont alatti hajnalok jönnek

Hazánk időjárására a változékonyság lesz a jellemző a következő napokban. Míg a hétvégén egy markáns hidegfront fagypont alatti hőmérsékletet hoz reggelente, addig a jövő héten szerdától visszatér a meleg.

Pénteken kellemes őszi időben lesz részünk, a változó felhőzet mellett némi napsütésre is készülhetünk. A késő délutáni óráktól kezdve egy gyenge hidegfront hatására mindenütt erősen megnövekszik átmenetileg a felhőzet, de legfeljebb keleten alakulhat ki néhol jelentéktelen zápor. A nyugatira, északnyugatira forduló szél többfelé megélénkül. A hőmérséklet kora délután 14-19, este 9-14 fok között valószínű – olvasható az Időkép előrejelzésében.

Hétvégére itt a hidegfront


Szombaton egy markáns hidegfront érkezik térségünkbe, melynek felhőzetéből leginkább a keleti, északkeleti területeken fordulhat elő zápor, kisebb eső. Reggel változóan felhős égre számíthatunk. A minimum 7-12 fok között várható. Napközben változó felhőzet mellett számíthatunk több-kevesebb napsütésre. Szórványosan lehet gyenge eső, zápor. A hőmérő maximum 10-15 fokig emelkedik. Az északnyugati szél megélénkül, Dunántúlon akár viharossá is fokozódhat.

Vasárnap hajnalra többfelé fagypont alá süllyedhet a hőmérő higanyszála, -1 és +4 fok közötti minimumértékeket mérhetünk. A hét utolsó napján már ismét a napsütésé lesz a főszerep, és az addig erős északi szél is mérséklődik. Ugyanakkor a legmelegebb órákban is csak 9-14 fok közötti hőmérsékletet mérhetünk.

Szerdától visszatér a meleg

Hétfőtől már anticiklonáris hatások érvényesülnek majd, így a többnyire derült, fagypont alatti, vagy fagyponthoz igen közeli hőmérsékletű reggeleken már ködfoltok képződésével is számolni kell. Hétfőn és kedden napközben valamivel kellemesebb időjárásban lesz részünk, napos, száraz időre van kilátás. A legmagasabb nappali értékek 11-13 fok közelében tetőznek. Szerdától ismét melegedésre számíthatunk

Ajánlott videó

Olvasói sztorik