Belföld

Helyreállt a rend a Keletiben

Helyreállították szombat hajnalra a Keleti pályaudvaron az előző napi balesetben kissé megsérült vasúti pályát, így üzemkezdettől nincsenek késések, zavartalan a vasúti közlekedés - közölte Kavalecz Imre MÁV-szóvivő.

A tájékoztatás szerint péntek este kilenc órára eltávolították a pályáról a kisiklott kocsikat, és hajnali három órára átadták a vasúti pályát.

Péntek délután a Keleti pályaudvar előtti vágányszakaszon – valószínűleg váltóhiba miatt – kisiklott a Sülysápra közlekedő személyvonat négy kocsija. A baleset, amelyben senki sem sérült meg, összesen mintegy 200 járatot érintett; több mint kéttucatnyi járat kimaradt. Ebben a helyzetben a nemzetközi járatok élveztek előnyt, ezért volt nagy a tülekedés a helyjegyekért. Az információs táblák sem frissültek. A pénztáraknál az is rontotta a helyzetet, hogy sokan megpróbálták visszaváltani a helyjegyüket.

A pályaudvaron a helyzet vélhetően azért is volt ilyen kaotikus, mert a MÁV átszervezései miatt jelentősen megnőtt az innen induló járatok száma, ami már az elmúlt néhány hétben is érzékeltette hatását a megnövekedett utaslétszámban

Ajánlott videó

Olvasói sztorik