Belföld

Hatalmas a tömeg a Keletiben

Legalább 100-120 perces késésekre lehet számítani a kisiklott sülysápi vonat miatt megbénult Keleti pályaudvaron. A baleset miatt az elővárosi vonatok is csak Ferencvárosig, illetve Kőbánya felsőig járnak.

Egy kollégánk elmondása alapján jelenleg mindössze egyetlen vágány járható, ezen keresztül próbálják fenntartani a vasúti közlekedést. Ebben a helyzetben a nemzetközi járatok élveznek előnyt, ezért nagy a tülekedés a helyjegyekért. Az információs táblák sem frissülnek, jelenleg is a 13 óra körül induló járatokról adnak tájékoztatást. Továbbá nem állítottak plusz embereket szolgálatba az információs pultnál, amelyből mindössze egyetlen egy van nyitva. Értesüléseink szerint a pénztáraknál az is ront a helyzeten, hogy sokan megpróbálják visszaváltani a helyjegyüket.

A pályaudvaron a helyzet vélhetően azért is ilyen kaotikus, mert a MÁV átszervezései miatt jelentősen megnőtt az innen induló járatok száma, ami már az elmúlt néhány hétben is érzékeltette hatását a megnövekedett utaslétszámban. A jegypénztáraknál hosszú sor áll, a peronokra alig lehet feljutni.

A sülysápi személyvonat 12.55 órakor indult és négy kocsija eddig ismeretlen okból siklott ki. Szerencsére senki sem sérült meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik