Belföld

Veres fiai szerint nem valódiak a felvételek

Veres János pénzügyminiszter és fiai szerint manipulált felvételek kerültek napvilágra a nyírbátori Azfeszt fesztivál szervezésével kapcsolatban, amelyen zsarolóként állítja be őket – írta a Népszabadság.

Veres János pénzügyminiszter és fiai a sajtó útján azt kérik a HírTV-től, hogy ha lehetséges, teljes terjedelmében és vágatlan formában tegye közzé honlapján azt a felvételt, amely rejtett kamerával készült egy nyírbátori büfés és a miniszter fia, Veres Gábor egyik beszélgetéséről.


Az árusítóknak fizetniük kell a szervezőknek azért, hogy a rendezvényeken kereskedhessenek. A területen üzemelő egyik büfé vezetője, Baracsi Lajos – ő az, aki a rejtett kamerás felvételen szerepel – tavaly nem volt hajlandó pluszhozzájárulást fizetni. Az Azfeszt szervezői az idén meg akartak egyezni Baracsi Lajossal és feleségével arról, hogy a fesztivál idejére kössenek szerződést. A beszélgetésről rejtett kamerás felvétel készült.


Veres János pénzügyminiszter a Népszabadságnak azt mondta: nem engedhető meg, hogy egy politikust a családja felhasználásával sározzanak, gyalázzanak, ezért személyiségi jogok megsértése és rágalmazás miatt pert indít a felvételt nyilvánosságra hozó HírTV és Magyar Nemzet ellen.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense, Fedor Rita az ügyről a lapnak elmondta: a rendőrök megnézték a felvételeket, és arra a következtetésre jutottak, hogy zsarolásra, önbíráskodásra, egyéb bűncselekményre utaló információkat nem tartalmaz, ezért az ügyben nem indítanak eljárást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik