Belföld

MSZP: igénylőlappal ingyenes tankönyv

Ingyenesen, illetve kedvezményes áron juthatnak tankönyvhöz az arra rászoruló családok, ha kitöltenek egy adatlapot – mondta Török Zsolt, az MSZP országgyűlési képviselője pénteken Budapesten sajtótájékoztatón.

Azok kaphatják alsó tagozaton ingyenesen, felső tagozaton és középiskolában kedvezményesen a tankönyveket, ahol a családban az egy főre eső jövedelem nem éri el a mindenkori nyugdíjminimum 120 százalékát, egyedülálló szülő esetében a 130 százalékát. Ez ma 35 ezer forint körüli összeg – közölte a kormánypárti politikus.


Török Zsolt elmondta: a tankönyvtámogatásra vonatkozó igénylőlapot szeptember elejéig kell benyújtaniuk a szülőknek az intézményekhez. Az adatlap az oktatási minisztérium honlapján is megtalálható – fűzte hozzá.


Mint mondta, a nyári szünethez hasonlóan a tanévben is ingyenesen, illetve kedvezményesen étkezhetnek a bölcsődések, óvodások és iskolások. Ennek igénybevételéhez szintén ki kell tölteni egy adatlapot. A támogatás igénybevételéhez igazolni kell a családi pótlékra való jogosultságot.


Kérdésre válaszolva a politikus azt mondta: kezdeményezni fogja, hogy a jövőben a kormány minden családi pótlékra jogosult családhoz jutasson el egy kiadványt, amelyben tájékoztatja őket az igénybe vehető támogatásokról. Török kitért arra, hogy a fogyasztóvédelmi eseti bizottság tagjaként kezdeményezni fogja, hogy a testület vizsgálja meg, megfelelő minőségű-e a gyermekétkeztetés.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik