Belföld

Netmamaprogramot indítana az MDF

A magyarországi internetszolgáltatók, a mobiltársaságok és az Informatikai Vállalkozók Szövetségének képviselőivel egyeztetett a Netmama-programról az MDF; a kezdeményezés kedvezményes számítógép- és internet-hozzáférést biztosítana kismamák számára.

Pusztai Erzsébet, az MDF népjóléti kabinetjének vezetője csütörtökön az MTI-nek elmondta, hogy a szolgáltatók nem tettek ígéretet arra, hogy külön kismamáknak szóló ajánlatokkal jelennek meg a piacon. A találkozón kiderült: alapvető feladat, hogy a kismamákat megismertessék a számítógép- és internethasználattal. Éppen ezért a további egyeztetések során – bevonva a civil szférát, a kismamáknak szóló kiadványok szerkesztőit is – közösen kell kialakítani az oktatás megfelelő módszereit – tette hozzá.

Az MDF a következő hetekben felveszi a kapcsolatot további informatikai cégekkel is. A következő egyeztetést szeptemberre tervezi a párt – fűzte hozzá. A távirati iroda felvetésére Pusztai Erzsébet elmondta: nem kellene külön webhelyet létrehozni a kismamák számára, ehelyett azok körét kellene bővíteni, akik elérik a jelenleg már meglévő tartalmat.

Az MTI azon kérdésére, hogy a program kidolgozásakor milyen nemzetközi példákat vettek figyelembe, a politikus hangsúlyozta: nem kerestek külföldi példákat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik