Belföld

Megnyílt a Liberálisok Háza

Kuncze Gábor, az SZDSZ előző elnöke nyitotta meg csütörtök délután a Liberálisok Házát, amely a következő egy hónapban kulturális, közéleti programokkal várja az érdeklődőket a fővárosi Városháza-parkban.

A szabad demokraták volt elnöke arról beszélt, hogy a Ház (amely a tavalyi választáskor a párt kampányközpontjaként működött ugyanitt) szándékaik szerint megint olyan hely lesz, ahol mindenki jól érezheti magát, ahol semmi sem kötelező, de egyébként meg szinte minden lehetséges. Egy olyan hónapnak nézünk elébe, amikor valóban tartalmas programokkal lehetünk együtt – mondta. Kuncze Gábor szerint azt is megmutathatják, hogy igenis léteznek a liberálisok, jelen vannak, és vannak elképzeléseik, van programjuk.

“Persze, ha egymással vitatkozva is, nagyon nehezen megszülve végül a végeredményt, ami aztán utána senkinek nem tetszik, de ezzel együtt is azt gondolom, hogy van jövője a liberális gondolatnak Magyarországon, akkor viszont kell, hogy legyen jövője a Szabad Demokraták Szövetségének is” – hangsúlyozta a volt elnök.

Horn Gábor ügyvivő a Ház programjai közül kiemelte a liberális-liberális vitákat olyan kérdésekben, mint például a dohányzás, az olimpia, vagy a női kvóta. Elmondta azt is, hogy az SZDSZ – általa ismert 12 éves történetében – először rendez ünnepséget augusztus 20-án, amelynek helyszíne a Liberálisok Háza lesz.

“Szeretnénk nem úgy csinálni, mintha nem lennénk mi is a magyar nemzet szerves része” – jegyezte meg.

A “sátorház” augusztus 16-tól szeptember 12-ig van nyitva.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik