Belföld

Összebútoroznának a munkaadói szövetségek

Vélhetően a minisztériumok "összeköltözése" adta az ötletet az Országos Érdekegyeztető Tanácsban ülő munkaadói szövetségeknek ahhoz a tervhez, hogy feladják önálló székházaikat, s közös ingatlanba költözzenek - írja a Népszabadság.

A lap szerint az ötlet Zs. Szőke Zoltáné, az általános Fogyasztási Szövetkezetek és Kereskedelmi Társaságok Országos Szövetsége főtitkáráé, aki utalt arra, hogy jelenleg van olyan munkaadói szövetség, amelynek nincs is saját ingatlana, irodákat bérel, ami nagyon költséges.

A közös székház ötletét támogatja a kormány is, hiszen például – legalábbis a tervek szerint – a munkaadók házában helyeznék el az ágazati párbeszédközpontot is, s itt tartanák az OÉT üléseit is. Ez jelentős megtakarítást hozna, mert nem kellene további komoly pénzeket kifizetnie a kormánynak a parlamenti helyiségek bérleti díjaként egy-egy egyeztetés idejére. Könnyen megeshet, hogy egy egyszerű összeköltözés valóságos egyesülési folyamatokat is elindít, amelyek révén a mostani kilencnél kevesebb lesz az OÉT-ben egyeztető munkaadói szövetségek száma – olvasható a lapban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik