Belföld

Az NNI fejét vehetik az iratlopási ügy miatt

A rendőrség továbbra is nagy erőkkel keresi a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) államtitokká minősített dokumentumát, amelyet ismeretlen tettes tulajdonított el. Az iratlopás Bolcsik Zoltán NNI-igazgató, valamint helyettese, Zsombok György székébe kerülhet – írja a Magyar Hírlap.

Az ügyben nyomozó Budapesti Rendőr-főkapitányság állítólag egy Tasnádi Péterről szóló jelentést keres. A rendőrség keddi közleményéből kiderült, hogy az irat egy belső személy közreműködésével került illetéktelen kezekbe, ennek ellenére csak a dokumentum nyilvánosságra hozóit fenyegették meg kettőtől nyolc évig tartó szabadságvesztéssel.

Az NNI keddi közleménye elérte célját: több újságíró és szerkesztőség jelezte, nekik is elküldték az ellopott irat sokszorosított változatát – írja Népszabadság, emlékeztetve arra, hogy a szervezet közleménye szerint kettőtől nyolc évig terjedő börtönt kockáztat, aki illetéktelenül birtokolja az eltűnt iratot.

A Népszabadság beszámol arról is, hogy az iratlopás ügyében a BRFK életvédelmi alosztálya jár el, ott volt ugyanis elegendő számú és kellően gyakorlott nyomozó a kínos ügy tisztázására.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik