Belföld

Újabb sztrájkveszély Ferihegyen?

Újabb sztrájkot helyezett kilátásba a Repülőtéri Forgalmi Dolgozók Független Szakszervezete (RFDFSZ), az érdekképviselet, amely egy másik szakszervezettel közösen már a múlt vasárnap több órás munkabeszüntetést hirdetett Ferihegyen.

A szakszervezet csütörtöki közleménye szerint “egyre inkább úgy tűnik: elkerülhetetlen lesz az újabb munkabeszüntetés”. A kialakult helyzetért a Budapest Airport Zrt. menedzsmentjét teszi felelőssé a szakszervezet, mivel a csütörtök reggeli egyeztetésen nem jelent meg a vezérigazgató-helyettes, Dimitrios Gatsonis. “Így az érdemi tárgyalásokra esély sem volt” – jegyzik meg.


Szollár Domokos, a Budapest Airport szóvivője az MTI-nek hangsúlyozta, hogy a szerdai tárgyaláson, amelyen valamennyi szakszervezet részt vett, egy a bérfeszültségeken enyhítő javaslatot adtak át az érdekképviseleteknek. Az ebben szereplő minimális bér meghatározása érdekében a következő napokban számol a munkáltató és az érdekképviseletek is – fűzte hozzá.


Felhívta a figyelmet arra is, hogy a béremelés mértékéről azért sem lehetett csütörtökön egyeztetni (ezt az egyeztetést csak a sztrájkot szervezett két szakszervezet kezdeményezte), mert ezt nagyban befolyásolja a minimális bér mértéke, amiről viszont hétfőn tárgyalnak valamennyi szakszervezettel.


A csütörtöki tárgyaláson egy esetleges sztrájk szabályozásával foglalkoztak a felek, és Szollár Domokos szerint a szakszervezetek konstruktívan álltak a kérdéshez. Ebben a témában is hétfőn egyeztetünk újra – tette hozzá a BA szóvivője, aki szerint jelenleg nincs sztrájkveszély a repülőtéren, “nyugodt számolás” zajlik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik