Belföld

Nem vizsgálják a vendéghajat

Elutasította az ügyészség a Múzeum körúti erőszak ügyében azt az indítványt, hogy vizsgálják meg a sértett vendéghaját, és azt vessék össze a rendőrök autójában talált hajszálakkal.

Az ügyészség szaktanácsadó véleményét kérte ki az indítvány miatt, amely alapján a vizsgálat nem vezetne eredményre, a póthaj mitokondriális vizsgálata felesleges, mert attól nem várható eredmény – közölte Morvai Attila, a Fővárosi Főügyészség szóvivője szerdán.

Az ügyészség ugyancsak elutasította azt az indítványt, hogy tanúkat hallgassanak meg, akik cáfolnák, hogy a lány sérülései – az ügyben készült orvosszakértői szakvéleménnyel ellentétben – a feljelentésbeli bűncselekmény napját megelőzően keletkeztek. Az orvosszakértő a szakvéleményét arra alapozta, amit a sértettet először megvizsgáló orvos mondott, illetve amit a látleletben leírt.

A Múzeum körúti erőszak néven ismertté vált ügyben egy 21 éves lány feljelentése alapján indult nyomozás. A sértett állítása szerint május 4-én Budapesten, a Múzeum körúton öt rendőr igazoltatta, majd egy sötét mellékutcába vitték őt, ahol ketten nemi erőszakot követtek el vele szemben a három másik rendőr jelenlétében. Morvai Attila szerdán azt mondta: az elutasító határozatok ellen fellebbezni lehet, és ettől függően akár már a jövő hét végén lezárhatják a nyomozást az ügyben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik