Belföld

Fidesz: arcátlanság Gyurcsány 50 milliós páncélautója

A Fidesz elfogadhatatlannak tartja, hogy a kormányfő számára páncélozott autót vásárolnak, ezért ennek indokairól hétfő írásban is megkérdezik a kancellárminisztert.

Nyitrai Zsolt sajtótájékoztatón egy országos napilap szombaton megjelent írására hivatkozva közölte: becslések szerint egy 50 millió forint körüli autó beszerzéséről van szó. Ennek megvásárlása “visszás” és “arcátlan” a mai helyzetben, amikor az embereket nap mint nap megszorítások érik, és ennek okozója maga Gyurcsány Ferenc.


Az ellenzéki politikus emlékeztetett a kormányfőnek arra a korábbi ígéretére, mely szerint olcsóbb és kisebb állam megvalósítása a szocialisták szándéka.


A rendőrség közlése szerint két ilyen autót vásárolnak, az egyik a kormányfőt, a másik az államfőt szállítja majd. A Fidesz hétfőn írásban fordul Kiss Péter kancellárminiszterhez. Azt kérdezik a kancellárminisztertől, hogy “tényként tekinthető-e az, hogy Gyurcsány Ferenc egy új, ötvenmillió forintos luxus páncélautót használ, hogy egy ilyet kap? A Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter igazságosnak tartja-e azt, hogy miközben az embereket nap mint nap érik különböző, Gyurcsány Ferenc által bevezetett megszorítások, eközben a miniszterelnök egy új, ötvenmillió forintos luxus páncélautóval jár” – mondta az ellenzéki politikus.


Nyitrai Zsolt szerint a Kormányszóvivői Iroda szombati közleményéből számukra az derült ki, hogy a kormányzat még “butának is nézi az embereket” akkor, amikor ezt a beszerzést terror fenyegetettséggel indokolják. A politikus szerint a terrorfenyegetettség “lejárt szavatosságú indokká vált” akkor, ha ezt a mostani kormány mondja.


Jár az autó


A Kormányszóvivői Iroda közlése szerint a mindenkori kormányfőnek – mint a többi közjogi méltóságnak is – hivatalból jár egy szolgálati autó, amivel őt szállítja a Köztársasági Őrezred, emellett van egy másik is, amivel kísérik, ezt a szakzsargonban utánfutásnak nevezik. Az összesítésbe ezeket a járműveket is beleszámolta az iroda.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik