Belföld

Beismerte tettét a balatonőszödi lövöldöző

Beismerő vallomást tett az az 52 éves német állampolgárságú férfi, aki egy lőporral üzemelő szögbelövővel rálőtt volt élettársára és annak barátjára egy Balatonőszödtől néhány kilométerre lévő tanyán – közölték somogyi rendőri vezetők az ügy részleteiről szerdán Siófokon tartott sajtótájékoztatón.

Mint arról az MTI beszámolt, a keddi lövöldözésben a 42 éves horvát állampolgárságú férfi meghalt, a 43 éves német nő, aki a korábbi hírekkel szemben nem a felesége, hanem az élettársa volt, súlyos sérüléseket szenvedett; az elkövetőt, aki maga is megsérült, a rendőrök rövid időn belül a bűncselekmény helyszínén elfogták, és a siófoki kórházba szállították.

Az emberöléssel gyanúsított férfi a kórházban még aznap beismerő vallomást tett. Mint azt a rendőrök feltételezték, s a történtek után több helybéli is valószínűsítette, vagyonmegosztási vita állt a lövöldözés hátterében.

Sovány István, a megyei rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályvezetője arról tájékoztatott, hogy a volt élettárs és barátja ennek okán kereste fel hétfőn a lovastanya tulajdonosát, akivel megállapodtak, hogy másnap rendezik ügyüket a helyi önkormányzatnál. A német férfi azonban nem jelent meg, ekkor a nő új barátjával a tanyára ment, ahol a verekedéssé fajult vitát követően autóba ültek, és menekülni próbáltak. A férfi ekkor lőtt rájuk a kocsi ablakán keresztül a szögbelövővel.

A csaknem 10 centiméteres szög a férfi vállán átfúródva a bordái között távozott, olyan erővel, hogy átszakította a kartámaszt, és a jobb első ülésen ülő nőt is életveszélyesen megsebesítette. A gyilkos eszközt a rendőrök az autó kárpitjában találták meg.

A menekülő párnak még volt annyi ereje, hogy a közeli önkormányzathoz hajtson, s ott – mint a bűnügyi osztályvezető elmondta – “az autó ablakát kirúgva” segítséget kérjenek. Mire azonban a mentők a helyszínre értek, a férfi sokkos kivérzésben meghalt, a nő állapotát a Fejér megyei Szent György Kórházban másfél órás életmentő műtéttel stabilizálták.

A település jegyzője az MTI-nek a tragédia napján elmondta: a horvát férfi és a német nő ügyfélként előző nap is járt nála a hivatalban. A megsérült nő és az elkövető ugyanannak a betéti társaságnak volt a tagja.

A nő – mivel visszaköltözött Németországba – szerette volna a saját részét ellenérték fejében a társának felajánlani. Erről „kezdetleges” egyezséget kötöttek, amely végül nem jött létre – közölte. Az üzleti vállalkozás szolgáltató és vendéglátó betéti társaság volt, amely egy csárdát működtetett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik