Belföld

Batiz cége tart tréningeket a MeH-ben

Miniszterelnöki Hivatal Batiz András tanácsadó cégével megbízási keretszerződést kötött, amely szerint a volt kormányszóvivő a miniszterelnöki kabinetiroda vezetői számára tart tréningeket prezentációs készségeik javítására, illetve felkészíti őket a médiában való megjelenésekre - közölte Daróczi Dávid kormányszóvivő.

Daróczi Dávid kijelentette: a június 7-én kötött megállapodás hangsúlyozottan keretszerződés, előre meghatározza, hogy meddig szól és hogy összességében legfeljebb mennyi tréninget rendelhet meg a Miniszterelnöki Kabinetiroda a Batiz Consulting Kft.-től. Azt azonban, hogy ténylegesen hány órát tart majd a cég, az a Miniszterelnöki Hivatal megrendeléseitől függ: a szerződés csak a maximumot határozza meg – tette hozzá.

A kormányszóvivő elmondta, a keretszerződés az év végéig szól, és legfeljebb 160 órára. Az óradíj nettó 49 900 forint, ami az összes költséget – alkalmazottak, technika, iroda, rezsi – tartalmazza. Ez összességében azt jelenti, hogy a megrendelés értéke még akkor sem éri el a közbeszerzési értékhatárt, ha a Miniszterelnöki Hivatal a teljes keretet kimeríti – hangsúlyozta.

Daróczi Dávid kiemelte: az adatok, az üvegzseb-törvény előírásainak megfelelően, felkerülnek a Miniszterelnöki Hivatal honlapjára. Az üvegzseb menüpont havonta frissül, a legutóbbi frissítés dátuma június 5-e. Mivel a szerződést később kötötték, az adatok majd a következő frissítéskor kerülnek ki a honlapra – közölte.

A kormányszóvivő kitért arra: Batiz András elismert szakember, megbecsült tagja volt a miniszterelnök csapatának is, ahonnan azért vált ki nem sokkal a választási győzelem után, mert gyermeke született, és szeretett volna több időt tölteni a családjával. Szaktudására azonban továbbra is igényt tart a Miniszterelnöki Hivatal – mondta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik