Belföld

Zsanett-ügy: megkezdődött a szembesítés

A szembesítés miatt a Budapesti Nyomozó Ügyészség épületébe szállították hétfőn reggel a Múzeum körúti erőszakkal gyanúsított rendőröket. A rendőröket nagy rendőri biztosítás mellett, külön autóval szállították az ügyészség épületébe.

A Fővárosi Főügyészség szóvivője pénteken a távirati irodával azt közölte: hétfőn döntenek a Múzeum körúti erőszak ügyében meggyanúsított öt rendőrrel szembeni kényszerintézkedésről. Morvai Attila akkor elmondta, hogy hétfőn még szembesítésre kerül sor, az ügyészek ennek az eredményét is figyelembe veszik a kényszerintézkedésről szóló döntés meghozatalakor.

Az MTI más ügyészségi forrásból úgy tudja, hogy hétfőn a sértett E. Zsanettet és a gyanúsított rendőröket szembesítik egymással.

A 21 éves lány azért tett feljelentést, mert állítása szerint május 4-én Budapesten, a Múzeum körúton öt rendőr igazoltatta, majd egy sötét mellékutcába vitték őt, ahol ketten nemi erőszakot követtek el vele szemben a három másik rendőr jelenlétében.



Zsanett-ügy: megkezdődött a szembesítés 1

KÉPGALÉRIA


A Fővárosi Főügyészség május 17-én jelentette be, hogy az ügyben öt rendőrt gyanúsított meg a Budapesti Nyomozó Ügyészség: két rendőrt erőszakos közösülés bűntettével és vesztegetéssel, három rendőrt pedig bűnsegédként elkövetett erőszakos közösülés bűntettével. Az öt gyanúsítottat az ügyészség indítványára még május 19-én helyezte előzetes letartóztatásba a bíróság.


A meggyanúsított rendőrök szolgálati viszonyát felfüggesztették. Mindannyian a Rendészeti Biztonsági Szolgálat kötelékébe tartoznak, hárman zászlósok, vagyis régebben teljesítenek szolgálatot. Ketten a gyanúsítottak közül őrmesterek, vagyis három évnél kevesebb a szolgálati viszonyuk időtartama.


Morvai Attila az MTI kérdésére továbbra sem kívánt a DNS-vizsgálat eredményéről részleteket közölni, annyit azonban elárult, hogy a jövő héten tárják a szakértői véleményt az ügyvédek elé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik