Belföld

Zsanett megingott a szembesítésen

Zsanett már nem biztos abban, hogy F. Zsolt, a közösüléssel gyanúsított rendőr erőszakot tett rajta. Egyelőre nem tudni, hogy az öt rendőr szabadon távozhat-e. Várhatóan délutánra már a DNS-eredmények is nyilvánosságra kerülhetnek.

Hétfőn reggel a Múzeum körúti erőszakkal gyanúsított rendőröket nagy rendőri biztosítás mellett, külön autóval a Budapesti Nyomozó Ügyészség épületébe szállították, ahol a sértett E. Zsanettettel szembesítik őket. Délig három gyanúsított esetében történt meg az eljárás.


Soltészné Nagy Katalin, az egyik erőszakkal gyanúsított rendőr védője a távirati irodának délben azt mondta: három gyanúsítottal már megtörtént a szembesítés, most a negyedik rendőrt és a sértett nőt szembesítik. Még hétfőn sor kerül a szembesítésre az ötödik gyanúsítottal is.


Mint mondta, a nő a szembesítéskor nem tudta egyértelműen állítani, hogy a korábban erőszakoskodóként felismert rendőr követte-e el az erőszakot, „mert háttal volt neki”. A sértett ugyanakkor azonosította a férfit, mint aki ott volt az igazoltatásnál. Az elsőrendű gyanúsított és Zsanett szembesítése fél 11-ig tartott.


A Fővárosi Főügyészség szóvivője még pénteken a távirati irodával azt közölte: hétfőn döntenek a Múzeum körúti erőszak ügyében meggyanúsított öt rendőrrel szembeni kényszerintézkedésről, és ennek során figyelembe veszik a hétfői szembesítés eredményét is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik