Belföld

Az SZDSZ nem örül Szilvásynak

Nem nézi jó szemmel az SZDSZ, hogy Szilvásy György irányítja tárca nélküli miniszterként a titkosszolgálatokat, azt pedig akár meg is vétózhatják a szabad demokraták, hogy ugyancsak ő felügyelje a kormányzati informatikát – írják a hétfői lapok.

Kibővített frakció és ügyvivői testületi ülést tart hétfő délelőtt az SZDSZ, hogy megvitassák a kormányátalakítás következtében kialakult helyzetet. A Magyar Nemzet információi szerint a kisebbik koalíciós párt nem járul hozzá, hogy az informatikát is Szilvásy György felügyelje. Eörsi Mátyás, az SZDSZ frakcióvezetője Draskovics Tibor tárca nélküli miniszterségét sem tarja feltétlenül szükségesnek.

Hasonló véleményeket közöl a Népszava is, mint írták, az SZDSZ-ben sokan vélekednek úgy, hogy a változások szembe mennek a kisebb állam követelményével, de leginkább azt nehezményezik, hogy Szilvásy György marad a kormányban. A lap szerint ráadásul azt is rossz szemmel nézik, hogy a volt kancelláriaminiszter éppen azért a területért – a nemzetbiztonságért – lesz felelős, amely miatt a legtöbb kritika érte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik