Belföld

Csütörtöktől kapható Orbán könyve

Ma jelenik meg az ünnepi könyvhétre Orbán Viktor Egy az ország című könyve, amelyet június 2-án, szombaton dedikál a Fidesz elnöke a fővárosi Vörösmarty téren.

A Fidesz elnöke az előszóban az „új politika programjáról” ír, a további öt fejezet pedig az „Egy a zászló”, „A gyenge Magyarország”, „Az erős Magyarország”, a „Becsületbeli ügy” és a „Túl a politikán” címet viseli. A pártelnök délután sajtótájékoztatón mutatja be a könyvét, amely a Helikon kiadó gondozásában jelenik meg.

Orbán Viktor a könyv előszavában arról ír, gyakran támadták, támadják a jobboldalt azzal, hogy csak bírál, de valójában nem is tudja, mit tenne a jelenlegi kormányzat helyében, és általában véve is úgy tűnik, mintha nem tudná, mi a célja, mi a küldetése. Szerinte kétségtelen tény, és a jobboldal évek óta visszatérő problémája, hogy nem tudja politikai küldetését mindenki számára világosan és meggyőzően kifejteni, de ennek oka nem küldetéshiány, hanem sokkal inkább az: a jobboldalnak az ellenfél által felállított elvrendszerben nincs is esélye hitelesen megfogalmazni a küldetését.

„Egyszerű és világos alapelveket kell lefektetnünk, egyenes beszéddel, őszintén kimondva az igazságot, nevén nevezve a sorsrontó tabukat, a szellemünket és akaratunkat évek óta megbénító dogmákat. Ezért írtam ezt a könyvet” – fogalmaz az előszóban Orbán Viktor.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik