Belföld

Ismét a rendőrök őrzik a rendőrségeket

Közös megegyezéssel felbontotta a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) azt a szerződést, amelyet egy külső céggel kötött a fővárosi objektumok védelmére - mondta el a BRFK szóvivője szerdán. Az épületek őrzését ismét a rendőrség végzi.

Jármy Tibor további részleteket nem kívánt elárulni a szerződésbontás okáról, csak annyit mondott, hogy a felek a szerződés megfelelő pontjára hivatkozva, közös megegyezéssel döntöttek erről. A szóvivő arra sem kívánt reagálni, hogy hasonló szerződés megkötését tervezi-e a BRFK.

A Magyar Nemzet múlt szerdán azt írta, hogy értesüléseik szerint a Budapesti Rendőr-főkapitányság fővárosi objektumait – köztük a kerületi kapitányságokat – “a jó szocialista kapcsolatokat ápoló egykori rendőrkapitány, Bodrácska János cége őrizheti júniustól”. A Magyar Nemzet akkori információi szerint Gergényi Péter menesztett fővárosi rendőrfőkapitány egyik utolsó intézkedése az erről szóló szerződés aláírása volt. A cikk kitért arra is, hogy a Bodrácska János nevével fémjelzett Reál Véd-Delta Kft. közbeszerzési eljárásban nyerte el a BRFK objektumvédelmi pályázatát, és már meg is kezdték a portaszolgálatok átvételét.

A BRFK aznap közleményt adott ki arról, hogy a BRFK objektumainak fegyveres őrzésére kiírt közbeszerzési eljárás ajánlati felhívását a Közbeszerzési Értesítő 2007. március 19-ei számában tették közzé. A rendőrség közlése szerint a dokumentációt három jogi személy vásárolta meg, amelyek közül kettő adott ajánlatot. Mint írják, az értékelés egyik meghatározó szempontja az ár volt. Ezt figyelembe véve a bizottság döntése alapján április 26-án a Reál-Véd Vagyonvédelmi és Szolgáltató Kft.-t hirdették ki nyertesként.

A szerződést 2007. május 4-én írták alá az Országos Rendőr-főkapitányság vezetőjének hozzájárulásával. A BRFK tájékoztatása szerint a szerződés célja a létszámhiány enyhítése volt, illetve az, hogy az eddig őrszolgálatot ellátókkal a közterületi szolgálatot erősítsék. A szolgáltatás éves díja nettó 162 millió forint – olvasható a BRFK múlt heti közleményében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik