Belföld

Áder: először a frakciót tájékoztatom a szándékaimról

Áder János várhatóan június első felében, a Fidesz-frakció tisztújító ülésén ad tájékoztatást arról, milyen munkát kíván végezni a jövőben. Ezt a fideszes politikus hétfőn nyilatkozta az MTI-nek, a személyével kapcsolatban megjelent lapinformációval összefüggésben.

A Népszabadságban olvasható cikk szerint Áder János “hátrébb lép a politika színpadán”, “kiváltja” ügyvédi praxisát, vagy a 2009-es európai parlamenti (EP) választáson indulva EP-képviselőnek jelölteti magát.

“A frakció alapszabálya szerint egy évvel a parlamenti választások után teljes körű tisztújítást kell tartani a frakcióban. Vélhetően erre június első felében kerül sor. Ez lesz az az alkalom, amikor tájékoztatást kívánok adni arról, hogy a következő években milyen munkát szeretnék végezni” – mondta a távirati irodának a Fidesz politikusa. Hozzátette: politikai szándékairól mindenekelőtt a frakciót szeretné tájékoztatni.


Áder János jelenleg az Országgyűlés egyik alelnöke. A politikus nem jelöltette magát alelnöknek a Fidesz tisztújító kongresszusán.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik