Belföld

Három gyerek fulladt bele egy nógrádi kistóba

Belefulladt három gyerek egy tóba a Nógrád megyei Ságújfaluban - közölte hétfőn a rendőrség.

A három – 12, 15 és 16 éves – fiú vasárnap délután focizni ment el otthonról, de mivel nem értek haza, szüleik keresni kezdték őket. A gyerekek ruháit hajnali két órakor találták meg a falu külterületén lévő bedepusztai tónál, akkor értesítették a rendőrséget – mondta a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Kaszás Ottó hozzátette: nyomkereső kutyát is igénybe vettek a kereséshez, amely szintén a tó felé indult el. A fiúk holttestét búvárok keresték a tóban, akik hétfőn kora reggel emelték ki őket a vízből.

A szóvivő hozzátette: a rendőrség a közigazgatási eljárás szabályai szerint vizsgálja a rendkívüli haláleset körülményeit.

Manga Mihály, a Központi Különleges Mentőszolgálat (KKM) vezetője arról számolt be, hogy Heinz Zoltán, a KKM búvára 20 perc alatt találta meg és hozta felszínre a három fiú holttestét. A gyerekeket a part közelében, 10 méteren belül találta meg a búvár.


Három gyerek fulladt bele egy nógrádi kistóba 1

Három életet követelt a tilos fürdõzés a kistóban (fotó:mti.hu)



Manga Mihály tájékoztatása szerint a bedepusztai tó egy mesterségesen kiásott, kis méretű, mintegy negyedhektárnyi magántó, amit a szivárgásmentesítés miatt lefóliáztak. A fóliára lerakódó iszap annyira csúszós, hogy még a jól úszók számára is veszélyes, mert nem lehet megkapaszkodni, nem lehet kikapaszkodni róla a partra – tette hozzá.

Arra a kérdésre, hogy mentettek-e már valakit ebből a tóból, Manga Mihály azt válaszolta: nem is tudtak a létezéséről eddig.


Ismét egy gyászos hétvége

A hétvége halálos mérlege 12 fő, amelyből ketten kútba, négyen tóba fulladtak. Hatan közúton lelték halálukat, az utakon sérülést szenvedettek száma padig 76 fő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik