Belföld

A cellainformációk a megerőszakolt lányt igazolhatják

Ellentmond egymásnak a 21 éves lány megerőszakolásával vádolt rendőrök vallomása és mobiltelefonjaik cellainformációi, amelyekből a gyanúsítottak mozgásának irányára lehet következtetni.

A Magyar Televízió Híradójában elhangzott, hogy a mobiltársaság szerint a mobiltelefonok cellainformációi cáfolhatják a 21 éves lány megerőszakolásával gyanúsított rendőrök vallomását. A telefontársaság nyilvántartása szerint ugyanis a rendőrök mobiltelefonjai épp az ellenkező irányba mozdultak el a Múzeum körútról, mint ahogy a gyanúsítottak állították, azaz nem a XIII., hanem a IX. kerület felé.

Tuza Péter, a megerőszakolt lány ügyvédje vasárnap az MTI-nek azt mondta: a nyilvánosságra került bizonyíték is alátámasztja: nem blöffölt, amikor arról beszélt, hogy több olyan, a sértett állítását igazoló bizonyíték is létezik, amelyet a gyanúsítottak még nem ismernek.

Tuza Péter, a gyanúsítottak egyik ügyvédjének arra a megjegyzésére, hogy a cellainformáció önmagában nem perdöntő bizonyíték annyit mondott: ez az információ nem önmagában áll, több másikkal együtt igazolják a sértett állítását.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik